Internațional
Crêpes Suzette - clătite franțuzești

6,55 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    140g făină
  • -
    2 ouă
  • -
    260ml lapte
  • -
    25g zahăr
  • -
    110g unt nesărat (30g pentru clătite + 80g pentru sos)
  • -
    3 portocale zemoase
  • -
    coaja rasă de la o portocală
  • -
    25ml lichior de portocale sau coniac
  • -
    120g zahăr pudră
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Într-un castron batem ouăle, adăugăm zahărul, coaja de portocală și 30g unt topit, apoi făina cernută, intercalată cu laptele. Amestecăm totul bine, asigurându-ne că nu s-au format cocoloașe.
2
Ungem o tigaie antiaderentă cu un strat subțire de unt, o încălzim bine și turnăm un polonic de aluat, rotind rapid tigaia, astfel încât să acopere toată suprafața.
3
Gătim câteva minute la foc mediu, întoarcem și terminăm de gătit încă un minut.
4
Vom obține 8-10 clătite.
5
Pregătim sosul, astfel: stoarcem portocalele și punem sucul într-o tigaie mare, împreună cu zahărul pudră și untul. Gătim până obținem consistența apropiată unui sirop.
6
Pliem clătitele în patru și le scufundăm în tigaia cu siropul fierbinte, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
7
Adăugăm lichiorul sau coniacul, și flambăm clătitele.
8
Servim clătitele imediat, cu 3 linguri din siropul în care au fost scufundate.
prod-10.16.4