Crêpes Suzette - clătite franțuzești
6,55 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -140g făină
- -2 ouă
- -260ml lapte
- -25g zahăr
- -110g unt nesărat (30g pentru clătite + 80g pentru sos)
- -3 portocale zemoase
- -coaja rasă de la o portocală
- -25ml lichior de portocale sau coniac
- -120g zahăr pudră
- -un praf de sare
Mod de preparare
1
Într-un castron batem ouăle, adăugăm zahărul, coaja de portocală și 30g unt topit, apoi făina cernută, intercalată cu laptele. Amestecăm totul bine, asigurându-ne că nu s-au format cocoloașe.
2
Ungem o tigaie antiaderentă cu un strat subțire de unt, o încălzim bine și turnăm un polonic de aluat, rotind rapid tigaia, astfel încât să acopere toată suprafața.
3
Gătim câteva minute la foc mediu, întoarcem și terminăm de gătit încă un minut.
4
Vom obține 8-10 clătite.
5
Pregătim sosul, astfel: stoarcem portocalele și punem sucul într-o tigaie mare, împreună cu zahărul pudră și untul. Gătim până obținem consistența apropiată unui sirop.
6
Pliem clătitele în patru și le scufundăm în tigaia cu siropul fierbinte, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
7
Adăugăm lichiorul sau coniacul, și flambăm clătitele.
8
Servim clătitele imediat, cu 3 linguri din siropul în care au fost scufundate.