Tradițional
Drob de pui

7,25 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
70 min
Porții
8
Total
90 min
Ingrediente
  • -
    500g ficăței de pui
  • -
    500g pipote și inimi de pui
  • -
    300g carne tocată de pui
  • -
    1 legătură usturoi verde
  • -
    2 legături ceapă verde
  • -
    1 legătură mărar verde
  • -
    1 legătură pătrunjel verde
  • -
    30g unt pentru uns forma
  • -
    5 ouă + 5 ouă fierte
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Curățăm organele de pui și le punem la fiert, în apă cu sare, pentru aproximativ 30 de minute.
2
După ce s-au fiert, le lăsăm la răcit, apoi le dăm prin mașina de tocat sau le tăiem mărunt, dacă dorim să avem bucăți mai mari în drob. Împreună cu organele tocăm și ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și pătrunjelul.
3
Amestecăm organele tocate, verdețurile și carnea tocată, adăugăm ouăle și condimentăm cu sare și piper, după gust.
4
Ungem o formă de cozonac cu unt și transferăm jumătate din compoziție. Așezăm ouăle fierte de-a lungul tăvii, apoi acoperim cu cealaltă jumătate de compoziție. Nivelăm drobul, apoi introducem forma în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.
prod-9.6.2