Internațional
Fajitas de pui

11,44 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    600 g piept de pui, tăiat în fâșii subțiri
  • -
    2 ardei roșii, tăiați în fâșii
  • -
    1 ceapă mare, tăiată în felii subțiri
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    sucul de la o lămâie
  • -
    1/2 linguriță de praf de chili
  • -
    1 linguriță de chimion măcinat
  • -
    1/2 linguriță de boia dulce
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    tortilla (4 bucăți)
  • -
    frunze de salată verde
  • -
    ingrediente pentru servit: sos de roșii, guacamole, smântână, pătrunjel proaspăt tocat, lămâie (la alegere, opționale)
Mod de preparare
1
Într-un bol punem pieptul de pui tăiat în fâșii și-l asezonăm cu suc de lămâie, ulei de măsline, praf de chili, chimion, boia dulce, sare și piper. Amestecăm bine pentru ca toate aromele să pătrundă bine carnea.
2
Într-o tigaie sau o cratiță adâncă, la foc mediu, punem ulei de măsline, adaugăm fâșiile de piept de pui și le gătim până devin aurii și se prăjesc bine. După ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie.
3
În aceeași tigaie punem fâșiile de ardei gras și ceapa, le călim ușor, să-și păstreze textura crocantă.
4
Punem fășiile de pui din nou în tigaie, peste ardei și ceapă și amestecăm totul pentru a se îmbina aromele.
5
Încălzim tortilla într-o tigaie uscată sau în cuptor, astfel încât să fie ușor flexibile.
6
În acest timp pregătim ingredientele pentru servit: sos de roșii, guacamole, smântână, brânză rasă, pătrunjel tocat și felii de lămâie.
7
Umplem fiecare tortilla cu amestecul de pui, ardei gras și ceapă.
8
Rulăm tortilla și fajita de pui este gata de savurat.
Tips
prod-9.6.2