Gustoasă
Pui cu sos alb și ciuperci

12,75 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    4 bucăți de piept de pui sau pulpe dezosate (aproximativ 600g)
  • -
    250g ciuperci (champignon sau alt tip de ciuperci), feliate
  • -
    1 ceapă medie, tocată mărunt
  • -
    2-3 căței de usturoi, zdrobiți sau tocați fin
  • -
    200ml smântână lichidă
  • -
    250ml supă de pui (sau apă)
  • -
    2 linguri de ulei
  • -
    2 linguri de unt
  • -
    1/2 linguriță de cimbru uscat
  • -
    pătrunjel proaspăt tocat pentru decor
  • -
    sare
  • -
    1/2 linguriță de piper
Mod de preparare
1
Încingem uleiul, împreună cu lingură de unt, într-o tigaie mare sau cratiță, la foc mediu.
2
Adăugăm bucățile de pui în tigaie și le prăjim pe ambele părți până devin aurii. Condimentăm cu sare și piper după gust. Scoatem puiul din tigaie și îl punem pe o farfurie.
3
În aceeași tigaie adăugăm ceapa tocată și o călim până devine translucidă. Adăugăm și usturoiul zdrobit și mai gătim încă un minut.
4
Adăugăm ciupercile feliate în tigaie și le gătim până se înmoaie și își lasă apa.
5
Dăm focul mai mic și adăugam restul de unt în tigaie.
6
Punem bucățile de pui înapoi în tigaie și turnam supa de pui sau apa.
7
Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când puiul este complet gătit.
8
În timp ce puiul fierbe, adăugăm smântâna și cimbrul în tigaie. Amestecăm bine pentru a omogeniza sosul.
9
Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, astfel încât să se îngroașe și să se îmbine aromele.
10
Verificăm gustul și adăugăm sare și piper după preferință.
11
Presărăm pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de prospețime și culoare.
12
Putem însoți acest preparat cu cartofi piure, orez sau paste.
prod-10.0.6