Econom
Ficăței de pui cu usturoi

12,25 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    500g ficăței de pui, curățați și tăiați felii
  • -
    4 caței de usturoi, tocați mărunt/usturoi verde
  • -
    1 ceapă medie, tăiată felii subțiri
  • -
    2 linguri cu ulei vegetal
  • -
    2 linguri cu unt
  • -
    2 linguri cu zeamă de lămâie
  • -
    100ml vin alb sec
  • -
    2-3 fire de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Încingem uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
2
Călim ceapa timp de aproximativ 3-4 minute până devine ușor translucidă.
3
Adăugăm ficățeii și îi gătim pe fiecare parte, timp de 1-2 minute, până se rumenesc frumos. Este foarte important să nu gătim prea mult ficățeii, pentru a nu deveni prea tari.
4
Adăugăm vinul și usturoiul tocat și continuăm să gătim încă 1-2 minute până ce usturoiul își eliberează aroma și se evaporă alcoolul.
5
Condimentăm cu sare și piper după gust.
6
La sfârșit adăugăm untul și zeama de lămâie și amestecăm bine, asigurându-ne că untul se topește și acoperă toate ingredientele.
Tips
prod-9.6.2