Tradițional
Fasole cu cârnați

8,22 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
100 min
Porții
5
Total
120 min
Ingrediente
  • -
    500g fasole
  • -
    400g cârnați afumați
  • -
    2 cepe
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ardei kapia roșu
  • -
    1 păstârnac
  • -
    3 linguri ulei
  • -
    2 foi de dafin
  • -
    500ml roșii pasate
  • -
    1 linguriță tarhon
  • -
    1 linguriță cimbru
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Trebuie să ținem cont că fasolea se pregătește cu o zi înainte, deoarece trebuie ținută la înmuiat, până a doua zi.
2
Scurgem fasolea înmuiată, o spălăm cu apă rece și o punem la fiert, într-o oală încăpătoare, adăugând apă cât să o acopere.
3
După 20 de minute scurgem apa și adăugăm altă apă călduță, apoi continuăm fierberea.
4
Repetăm acest pas după alte 20 de minute, după care strecurăm fasolea și o punem la fiert în apă rece, timp de aproximativ 40 de minute. Verificăm dacă boabele sunt suficient de moi.
5
Punem, într-o cratiță cu ulei, cârnații tăiați și îi rumenim frumos pe toate părțile.
6
Adăugăm ceapa tocată, morcovul ras, ardeiul tocat și păstărnacul tăiat fin.
7
Gătim legumele până ce acestea se înmoaie (aproximativ 5 minute).
8
Acum putem adăuga fasolea scursă, roșiile pasate, foile de dafin, boiaua de ardei dulce și condimentăm cu: sare, piper, tarhon și cimbru.
9
Adăugăm o cană cu apă și lăsăm la fiert pentru încă 20 de minute.
10
Mâncarea noastră este gata, rămâne doar să presărăm niște pătrunjel tocat și...
11
Poftă bună!
prod-10.0.6