Econom
Ficăței cu legume la tigaie

11,23 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    500g ficăței de pui
  • -
    1 ceapă
  • -
    2 ardei grași roșii
  • -
    300g fasole verde
  • -
    60ml vin alb sec
  • -
    4 căței de usturoi/3 fire usturoi verde
  • -
    3 linguri ulei
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    pătrunjel verde
Mod de preparare
1
Pentru început, spălăm și curățăm ficățeii, îi tăiem bucăți potrivite și îi punem deoparte, într-o sită.
2
Curățăm și spălăm ceapa și ardeii, apoi le tăiem feliuțe subțiri.
3
Punem o tigaie antiaderentă la încins, la foc mediu, cu 2-3 linguri cu ulei.
4
Adăugăm ceapa, pe care o călim până se înmoaie și devine ușor translucidă. După aceea, adăugăm ardeiul tăiat fâșii, punem și păstăile de fasole verde și gătim totul până ce legumele se înmoaie.
5
După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm și ficățeii, îi gătim și pe ei timp de 5 minute, amestecând constant.
6
La sfârșit, adăugăm vinul, usturoiul pisat, sare și piper, și lăsăm la foc mare până dă în clocot, apoi dăm focul mic și mai lăsăm să fiarbă puțin, aproximativ 6-7 minute.
7
Oprim focul, presărăm pătrunjel verde tocat fin și servim preparatul imediat.
prod-10.12.11