Reteta Focaccia cu masline
Internațional
Focaccia cu măsline by Greta

8,73 lei

/porție
Timp pregătire
150 min
Timp gătire
20 min
Porții
5
Total
170 min
Ingrediente
  • -
    500g făină albă
  • -
    350ml apă
  • -
    10g sare
  • -
    10g drojdie uscată
  • -
    5g zahăr
  • -
    50ml ulei de măsline
  • -
    100g măsline verzi fără sâmburi
  • -
    2-3 roșii mari
  • -
    10-12 roșii cherry
  • -
    2 rămurele busuioc proaspăt
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    1 lingură oțet balsamic
  • -
    Un praf de sare
  • -
    1 bucată burrata
Mod de preparare
1
Frământăm un aluat moale și ușor lipicios din făină, apă, drojdie, zahăr și sare - fie de mână, fie folosind un robot de bucătărie – și îl lăsăm la dospit 1 oră.
2
După 1 oră, frământăm aluatul încă o dată și îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl stropim cu ulei de măsline, îl presăm ușor cu degetele și îl lăsăm la dospit încă 1 oră (sau până când ajunge comanda Freshful
3
Presărăm măslinele verzi deasupra și coacem timp de 30 de minute la 190°C sau până când focaccia devina aurie și ușor crocantă la exterior.
4
Într-o farfurie, așezăm o bucată mare de focaccia ruptă cu mâna, felii de roșii și burrata cremoasă, pe care le asezonăm cu ulei de măsline, oțet balsamic și un praf de sare.
5
Presărăm frunze de busuioc si savurăm imediat această combinație fresh care ne va aminti de roșiile cu brânză ale copilăriei.
prod-10.0.6