Langoși
2,53 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
- -500g făină
- -7g drojdie uscată
- -250ml lapte călduț
- -1 ou
- -1 lingură de zahăr
- -1/2 linguriță de sare
- -ulei pentru prăjit
- -la alegere: smântână, brânză rasă, ceapă verde, usturoi verde
Mod de preparare
1
Într-un bol mic, amestecăm drojdia cu laptele călduț și o lingură de zahăr. Lăsăm amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când începe să se formeze spumă.
2
Într-un bol încăpător, amestecăm făina și sarea. Adăugăm oul și amestecul de drojdie activată. Amestecăm bine ingredientele, până când aluatul începe să se formeze.
3
Răsturnăm aluatul pe o suprafață pudrată cu făină și frământăm timp de 5-7 minute, până devine neted și elastic.
4
Punem aluatul înapoi în bol și îl acoperim cu un prosop curat. Lăsăm să dospească timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.
5
După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe suprafața de lucru și îl împărțim în bucăți mici (aproximativ 10-12 buc). Întindem cu sucitorul fiecare bucată, într-o foaie subțire, de formă ovală. Să nu uităm să pudrăm blatul de lucru cu făină, pentru a evita lipirea aluatului.
6
Încingem uleiul într-o tigaie adâncă și prăjim langoșii până când devin aurii pe ambele părți (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).
7
Scoatem langoșii pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
8
Îi putem servi calzi, cu diverse umpluturi: smântână, brânză rasă, usturoi sau ceapă verde dar și în varianta dulce, cu dulceață sau cremă de ciocolată.