Lasagna bolognese
29,89 lei
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
155 min
Porții
4
Total
180 min
Ingrediente
- -250g foi de lasagna
- -400g sos bechamel
- -150g pancetta/guanciale
- -1 morcov
- -1 ceapă
- -2-3 tulpini de țelină apio
- -500g carne tocată de vită
- -150ml vin roșu sec
- -400ml roșii pasate
- -200ml lapte
- -150g mozzarella
- -100g parmezan
- -ierburi italiene
- -2 linguri ulei de măsline
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Începem cu prepararea sosului bolognese, rumenind pancetta, la foc mare, până când o parte din grăsime se topește.
2
Adăugăm ulei de măsline, țelina, morcovul și ceapa tocate și amestecăm totul, călind legumele pentru câteva minute.
3
Adăugăm carnea tocată și amestecăm pentru a o distribui uniform. După 5 minute, adăugăm vinul și continuăm să gătim încă 5 minute.
4
Punem roșiile pasate și condimentăm cu sare, piper și ierburi italiene, după gust, amestecând totul bine.
5
Lăsăm să fiarbă la foc mic, timp de o oră și jumătate, cu capacul pus.
6
Turnăm laptele peste sos și gătim încă 5 minute.
7
Sosul este gata și putem începe să asamblăm lasagna, astfel: punem câteva linguri de sos pe fundul formei de copt și întindem bine, pentru a acoperi toată suprafața.
8
Punem foi de lasagna, apoi acoperim cu sos ragu, apoi ungem cu sos bechamel, iar la final presărăm mozzarella rasă și parmezan.
9
Acoperim cu alte foi de lasagna și repetăm: sos ragu, bechamel, mozzarella și parmezan, până terminăm ingredientele, apoi finisăm cu un strat generos de bechamel, mozzarella și parmezan ras.
10
Coacem lasagna în cuptorul preîncălzit la 180℃ timp de 40 de minute.