Internațional
Lasagna bolognese

29,89 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
155 min
Porții
4
Total
180 min
Ingrediente
  • -
    250g foi de lasagna
  • -
    400g sos bechamel
  • -
    150g pancetta/guanciale
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ceapă
  • -
    2-3 tulpini de țelină apio
  • -
    500g carne tocată de vită
  • -
    150ml vin roșu sec
  • -
    400ml roșii pasate
  • -
    200ml lapte
  • -
    150g mozzarella
  • -
    100g parmezan
  • -
    ierburi italiene
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Începem cu prepararea sosului bolognese, rumenind pancetta, la foc mare, până când o parte din grăsime se topește.
2
Adăugăm ulei de măsline, țelina, morcovul și ceapa tocate și amestecăm totul, călind legumele pentru câteva minute.
3
Adăugăm carnea tocată și amestecăm pentru a o distribui uniform. După 5 minute, adăugăm vinul și continuăm să gătim încă 5 minute.
4
Punem roșiile pasate și condimentăm cu sare, piper și ierburi italiene, după gust, amestecând totul bine.
5
Lăsăm să fiarbă la foc mic, timp de o oră și jumătate, cu capacul pus.
6
Turnăm laptele peste sos și gătim încă 5 minute.
7
Sosul este gata și putem începe să asamblăm lasagna, astfel: punem câteva linguri de sos pe fundul formei de copt și întindem bine, pentru a acoperi toată suprafața.
8
Punem foi de lasagna, apoi acoperim cu sos ragu, apoi ungem cu sos bechamel, iar la final presărăm mozzarella rasă și parmezan.
9
Acoperim cu alte foi de lasagna și repetăm: sos ragu, bechamel, mozzarella și parmezan, până terminăm ingredientele, apoi finisăm cu un strat generos de bechamel, mozzarella și parmezan ras.
10
Coacem lasagna în cuptorul preîncălzit la 180℃ timp de 40 de minute.
prod-13.5.3