Internațional
Paste cu vinete, roșii și parmezan - Penne alla Norma

7,81 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    400g paste penne
  • -
    2 vinete mari
  • -
    400g roșii pasate
  • -
    3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • -
    1/2 linguriță de boia de ardei dulce
  • -
    1/2 linguriță de oregano uscat
  • -
    1/2 cană de parmezan ras
  • -
    ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    frunze proaspete de busuioc pentru decor
Mod de preparare
1
Tăiem vinetele în felii subțiri, le presărăm cu sare și le lăsăm să stea timp de aproximativ 15 minute pentru a se scurge sucul amărui.
2
Clătim bine vinetele sub apă rece și le ștergem cu un prosop absorbant pentru a le usca.
3
Prăjim vinetele într-o tigaie cu ulei de măsline, până ce devin aurii și moi. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
4
În aceeași tigaie punem usturoiul tocat, pe care-l prăjim până devine aromat.
5
Adăugăm sosul de roșii, boiaua dulce și oregano. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 10-15 minute, pentru a se combina aromele.
6
Între timp, fierbem pastele al dente în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
7
Adăugăm vinetele prăjite în sosul de roșii și amestecăm bine.
8
Punem și pastele în tigaie și amestecăm pentru a le acoperi cu sosul aromat.
9
Așezăm pastele pe farfurii, decorăm cu frunze de busuioc și presărăm parmezan ras.
10
Putem să gătim vinetele în cuptor, pentru a evita cantitatea mare de ulei necesară la prăjirea în tigaie.
11
Putem adăuga în sos o mână de roșii cherry tăiate în jumătăți, pentru o notă dulce-acrișoară.
prod-9.6.2