Internațional
Spaghete Carbonara

11,07 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    350g spaghete
  • -
    4 oua medii
  • -
    100g pecorino (plus extra pentru servire)
  • -
    2 caței de usturoi
  • -
    ulei de măsline
  • -
    200g bacon sau guanciale
  • -
    sare si piper negru
Mod de preparare
1
Fierbem apa pentru paste în timp ce pregătim sosul carbonara (4 căni de apă și 10g sare grunjoasă pentru fiecare 100g paste).
2
Tăiem baconul sau guanciale în bucăți mici (cuburi sau fâșiuțe) și îl gătim, într-o tigaie, la foc mediu, timp de aproximativ 2-3 minute. Se amestecă din când în când, astfel încât să se gătească uniform (se poate adăuga 1 lingură de apă).
3
Când este rumenit frumos stingem focul și acoperim tigaia cu un capac.
4
Acum preparăm crema de pecorino. Punem într-un castron ouăle, pecorino ras și piper negru și amestecăm bine, cu un tel sau cu o furculiță, până când obținem un sos cremos. (Peocrino este o specialitate de brânză sărată, așa încât nu este necesar să adăugăm sare).
5
Fierbem spaghetele al dente (conform indicațiilor de pe ambalaj).
6
Punem spaghetele peste baconul rumenit, la foc mare, până începe să sfârâie și apoi oprim focul, adăugăm rapid crema de pecorino și amestecăm bine.
7
Daca sosul este prea lichid, putem să mai adăugăm puțin pecorino, iar dacă este prea consistent, putem pune 1-2 linguri de apă de la pastele fierte.
8
Spaghetele carbonara sunt gata. Punem în farfurie un “cuib” de paste și presărăm piper negru și pecorino ras, după gust.
prod-10.16.1