Internațional
Lava cake

12,61 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    200g ciocolată cu minim 60% cacao
  • -
    150g unt nesărat (120g + 30g unt topit pentru uns formele)
  • -
    2 ouă
  • -
    2 gălbenușuri
  • -
    150g zahăr pudră
  • -
    40g făină
  • -
    cacao pt tapetare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
2
Pregătim patru forme termorezistente (putem folosi și forme pentru brioșe, din aluminiu sau silicon, de unică folosință), le ungem cu unt și le tapetăm cu cacao sau cu zahăr pudră. Scuturăm vasele, cu fața în jos, pentru a elimina excesul de cacao. Le punem deoparte și ne ocupăm de ciocolată.
3
Punem ciocolata mărunțită, împreună cu untul, la bain-Marie, pentru a se topi. După ce s-a topit, o mutăm într-un alt vas și o lăsăm să se răcească.
4
Punem într-un castron ouăle întregi, gălbenușurile și zahărul și le batem bine.
5
Amestecăm compoziția de ouă cu ciocolata topită, apoi adăugăm și făina, pe care o cernem în prealabil.
6
Compoziția pentru lava cake este gata, așa încât o vom distribui, în mod egal, în formele pregătite.
7
Coacem prăjiturile timp de 9 minute. Centrul va fi destul de moale, dar exteriorul va avea o textură fermă.
8
Vom servi imediat prăjiturile, le scoatem din cuptor și le lăsăm 1 minut pe blatul de lucru, apoi le putem răsturna pe farfurii individuale.
Tips
prod-10.0.6