Tradițional
Mămăligă cu brânză, smântână și ou

9,66 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    250g mălai
  • -
    600ml apă
  • -
    30g unt
  • -
    300g telemea
  • -
    200g brânză de vaci
  • -
    300g smântână
  • -
    4 ouă
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Punem apa la fiert, într-un ceaun, în care adăugăm sare, după gust,
2
Când apa începe să clocotească, adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. La început amestecăm cu un tel, după ce devine mai vârtoasă, putem folosi un făcăleț
3
Adăugăm untul și continuăm să amestecăm. Fierbem mămăliga la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Depinde foarte mult de tipul de mălai folosit, unele au un timp de gătire mult mai redus.
4
Cât timp fierbe mămăliga, ne ocupăm de restul ingredientelor. Radem telemeaua, amestecăm brânza de vaci cu smântâna și prăjim cele 4 ouă, într-o tigaie antiaderentă. Le punem deoparte și așteptăm cuminți să fiarbă mămăliga.
5
Când mămăliga s-a legat cât ne-am dorit, o punem pe farfurii, presărăm cu generozitate brânză rasă, punem 2-3 linguri de smântână cu brânză de vaci și oul prăjit.
6
Mâncăm mămăliguța caldă și ne bucurăm de acest preparat delicios.
prod-9.6.2