Tradițional
Mici vită-porc preparați în casă

3,41 lei

3,12 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
15 min
Porții
21
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    800g carne de vită
  • -
    400g carne de porc mai grasă
  • -
    250ml supă de oase
  • -
    6-7 caței de usturoi
  • -
    6g bicarbonat de sodiu
  • -
    sucul de la 1/2 lămâie
  • -
    15g sare
  • -
    5g piper măcinat
  • -
    3g cimbru
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    1 linguriță ienibahar măcinat
  • -
    ulei
Mod de preparare
1
Dăm carnea prin mașina de tocat, folosind sita cu cele mai mici găurele. Dacă nu este suficient de fină, o putem da de două ori.
2
Într-un bol încăpător amestecăm carnea de vită cu cea de porc, adăugăm usturoiul pisat și începem să frământăm carnea, ajutându-ne de supă, pe care o turnăm puțin câte puțin.
3
Adăugăm și cimbru, boia dulce, ienibahar, și potrivim de sare și piper. Acoperim bolul cu folie alimentară și îl dăm la frigider câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte, pentru a se întrepătrunde și intensifica aromele.
4
După ce a stat suficient la frigider, scoatem carnea, adăugăm bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, 2 lingurițe cu ulei și 2 linguri cu apă foarte rece. Frământăm din nou carnea, acoperim cu folie alimetara și lăsăm la frigider pentru încă o jumătate de oră.
5
Modelăm micii, cu o greutate de aproximativ 70g, îi pulverizăm cu ulei și îi punem pe grătarul încins. Îi întoarcem de 3 ori, fără a-i înțepa cu furculița și îi frigem până ce se rumenesc frumos.
prod-9.6.2