Mini tarte din foietaj cu legume
12,38 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -400g aluat foietaj
- -4 lingurițe pesto
- -150g roșii cherry
- -2 zucchini
- -2-3 ardei copți
- -ulei de măsline
- -150g mini mozzarella
- -40g parmezan
- -un praf de sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200ºC.
2
Pudrăm cu puțină făină blatul de lucru și, folosindu-ne de un sucitor, întindem aluatul într-un pătrat de 26cmx26cm. Tăiem în 4 pătrate egale.
3
Punem pătratele de aluat pe o tavă, lăsând un spațiu între fiecare.
4
Folosind dosul unei linguri, întindem pesto pe centrul fiecărui pătrat, dar nu îl întindem pe margini.
5
Tocăm roșiile și le punem într-un bol.
6
Folosind un curățător de legume, tăiem dovleceii în panglici. Rupem ardeii copți în fâșii și îi adăugăm în bol.
7
Amestecăm legumele în bol, adăugând un strop de ulei de măsline. Punem putin din acest amestec pe fiecare tartă unsă cu pesto.
8
Rupem mozzarella și punem bucăți mici deasupra fiecărei tarte, apoi presărăm parmezan ras peste ele.
9
Introducem tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15-20 de minute, până când aluatul este auriu.
10
După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm puțin la răcit, apoi putem presăra frunze de pătrunjel sau busuioc proaspăt.