Econom
Omletă spaniolă cu cartofi (Tortilla de patatas)

3,57 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    6 ouă
  • -
    500g de cartofi
  • -
    200g ceapă
  • -
    125g ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii de coajă, îi clătim și îi tăiem în cubulețe.
2
Curățăm ceapa și o tăiem felii.
3
Între timp, încălzim 100ml ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă.
4
Când uleiul este fierbinte, adăugăm cartofii și îi prăjim, întorcându-i din când în când, timp de aproximativ 15 de minute.
5
Adăugăm ceapa peste cartofii prăjiți și continuăm să gătim încă 10 minute, amestecând din când în când.
6
Spargem ouăle într-un castron, adăugăm un praf de sare și puțin piper și le batem bine. Adăugăm cartofii și ceapa peste ouăle bătute.
7
Turnăm compoziția într-o tigaie antiaderentă, în care am încins puțin ulei de măsline.
8
Gătim omleta pe ambele părți, până când este aurie și ușor crocantă.
Tips
prod-10.0.6