Internațional
Pastă de măsline negre cu capere - Tapenade

7,22 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    200g măsline negre fără sâmburi, clătite și scurse
  • -
    2 căței de usturoi, mărunțiți
  • -
    2 linguri de alune sau nuci (opțional)
  • -
    4 fileuri de anșoa în ulei
  • -
    2 linguri de capere, scurse
  • -
    3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • -
    sucul de la jumătate de lămâie
  • -
    1/2 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Clătim bine măslinele, pentru a îndepărtă excesul de sare, apoi le lăsăm la scurs.
2
Într-un blender punem măslinele, usturoiul, alunele sau nucile, caperele, fileurile de anșoa, uleiul de măsline, sucul de lămâie și cimbrul. Mixăm până când obținem o pastă omogenă.
3
Condimentăm cu sare și piper, după gust.
4
Punem pasta de măsline într-un bol și o putem servi alături de pâine prăjită sau legume proaspete.
Tips
prod-10.0.6