Internațional
Paste cu vodcă (Pasta all vodka)

12,10 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
25 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    200g paste penne sau rigatoni
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    1 ceapă eșalotă, tocată mărunt
  • -
    3 caței de usturoi, pisați
  • -
    1/4 linguriță fulgi de ardei iute
  • -
    100g roșii pasate
  • -
    5 linguri cu vodcă
  • -
    100ml smântână lichidă
  • -
    30g parmezan ras + 30g pentru servit
  • -
    frunze busuioc proaspăt, pentru servit
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început, încingem uleiul într-o tigaie mare și adăugăm ceapa, un praf de sare, și o călim la foc mic timp de 10 minute sau până când se înmoaie și devine translucidă.
2
Adăugăm usturoiul și fulgii de ardei iute și gătim timp de 30 de secunde. Punem și roșiile pasate, gătim timp de 2 minute, după care adăugăm vodca și gătim timp de 3 minute. Amestecăm totul cu smântâna lichidă și oprim focul.
3
Fierbem pastele în apă cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgem pastele, dar oprim aproximativ 150ml din apa în care au fiert.
4
Adăugăm 50ml de apă în sosul de roșii, apoi punem pastele, 30g parmezan și amestecăm totul, la foc mic, până când se leagă.
5
Condimentăm după gust, cu sare și piper, punem pastele în farfurii și decorăm cu frunze proaspete de busuioc.
prod-10.0.6