Paste cu 4 tipuri de brânză și broccoli
18,04 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -400g buchețele de broccoli
- -400g paste pappardelle (sau tagliatelle)
- -100g gorgonzola
- -100g pecorino
- -100g mozzarella
- -100g parmezan ras
- -100ml smântână pentru gătit
- -sare
- -piper
- -ulei de măsline extravirgin
- -1 cățel de usturoi
Mod de preparare
1
Spălăm buchețelele de broccoli și le fierbem timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, apoi le scurgem și le lăsam deoparte.
2
Într-o tigaie mare călim usturoiul curățat dar întreg, în ulei, apoi adăugăm broccoli și gătim timp de 5 minute la foc iute.
3
Fierbem pastele al dente, în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
4
Între timp, tăiem toate brânzeturile în bucăți mici și le punem într-o cratiță. Adăugăm apoi smântâna și parmezanul ras. Punem totul la foc foarte mic și amestecăm continuu până obținem o cremă.
5
Condimentăm cu sare și piper, acoperim și păstrăm la cald.
6
Adăugăm în tigaie, peste broccoli, pastele fierte și crema de brânză și le gătim pentru câteva minute la foc mediu.
7
Servim pastele fierbinți, presărate cu parmezan ras.
Tips