Internațional
Paste cu 4 tipuri de brânză și broccoli

18,04 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    400g buchețele de broccoli
  • -
    400g paste pappardelle (sau tagliatelle)
  • -
    100g gorgonzola
  • -
    100g pecorino
  • -
    100g mozzarella
  • -
    100g parmezan ras
  • -
    100ml smântână pentru gătit
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    ulei de măsline extravirgin
  • -
    1 cățel de usturoi
Mod de preparare
1
Spălăm buchețelele de broccoli și le fierbem timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, apoi le scurgem și le lăsam deoparte.
2
Într-o tigaie mare călim usturoiul curățat dar întreg, în ulei, apoi adăugăm broccoli și gătim timp de 5 minute la foc iute.
3
Fierbem pastele al dente, în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
4
Între timp, tăiem toate brânzeturile în bucăți mici și le punem într-o cratiță. Adăugăm apoi smântâna și parmezanul ras. Punem totul la foc foarte mic și amestecăm continuu până obținem o cremă.
5
Condimentăm cu sare și piper, acoperim și păstrăm la cald.
6
Adăugăm în tigaie, peste broccoli, pastele fierte și crema de brânză și le gătim pentru câteva minute la foc mediu.
7
Servim pastele fierbinți, presărate cu parmezan ras.
Tips
prod-10.14.6