Internațional
Pasteis de nata (tarte portugheze)

1,24 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
20
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    500g aluat foitaj
  • -
    25g făină
  • -
    250 ml lapte
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    250g zahar
  • -
    6 gălbenușuri
  • -
    scorțișoară măcinată
Mod de preparare
1
Pentru început, amestecăm făina cu puțin lapte, într-un castron, până obținem o compoziție cremoasă.
2
Adăugăm încet-încet restul de lapte pentru a dilua complet faina.
3
Adăugăm și coaja rasă de lămâie și transferăm compoziția într-o crăticioară pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Amestecăm continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
4
Așteptăm să fiarbă laptele, apoi luam cratița de pe foc și adăugăm zaharul, amestecând continuu. Punem din nou pe foc pentru câteva minute. Crema nu trebuie fiartă prea mult, pentru a nu avea consistența terciului.
5
Lăsăm crema să se răcească puțin. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul și amestecăm bine pentru a se integra perfect.
6
Și acum ne ocupăm de aluat. Întindem aluatul cu un sucitor, apoi îl rulăm sub forma unui sul. Tăiem sulul de aluat în felii de aproximativ 1 cm. Luăm câte o rondea și o așezăm într-o formă pentru brioșe. Cu mâinile umede presăm aluatul, astfel încât să acoperim cât mai mult din fundul și pereții formei. Procedăm astfel până terminăm tot aluatul.
7
Turnăm crema în forme și dăm tartele la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru aproximativ 30 de minute.
8
După ce s-au copt, le pudrăm cu scorțișoară măcinată și ne răsfățăm cu acest dulce minunat.
prod-10.12.11