Rapidă
Penne cu sos pesto

9,67 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    400g paste penne
  • -
    2 căni cu frunze de busuioc proaspăt
  • -
    1/2 cană de nuci
  • -
    1/2 cană de parmezan ras
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    1/2 cană de ulei de măsline extravirgin
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Fierbem pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Scurgem apoi apa și punem pastele deoparte.
2
Într-un blender sau robot de bucătărie punem frunzele de busuioc, nucile sau migdalele, parmezanul ras și usturoiul. Mixăm până obținem o pastă omogenă.
3
Adăugăm uleiul de măsline și continuăm să amestecăm până când sosul pesto devine catifelat și bine omogenizat.
4
Condimentăm sosul pesto cu sare și piper după gust.
5
Într-o tigaie mare, încălzim sosul pesto timp de câteva minute la foc mediu, amestecând în mod constant, pentru a-i accentua aromele.
6
Adăugăm pastele fierte în tigaie și amestecăm bine, asigurându-ne că sosul acoperă complet toate pastele.
7
Servim pastele penne cu sos pesto cu puțin parmezan ras deasupra pentru un plus de savoare.
Tips
prod-9.6.2