Econom
Piure de urzici cu usturoi

6,10 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    500g urzici
  • -
    1 ceapă, tocată mărunt
  • -
    20g făină
  • -
    40g unt
  • -
    200ml lapte
  • -
    2-3 căței de usturoi
  • -
    100ml smântână lichidă
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Spălăm bine urzicile, în câteva ape reci, până când apa rămâne curată.
2
Punem o oală cu apă la fiert, adăugăm și puțină sare și opărim urzicile, timp de 5 minute.
3
După ce le-am opărit, le punem într-o strecurătoare și le trecem printr-un jet de apă rece. Lăsăm urzicile în strecurătoare, până când se răcesc bine.
4
Tocăm mărunt urzicile.
5
Punem o tigaie la foc mediu, topim untul și călim ceapa, adăugăm usturoiul pisat și urzicile tocate.
6
Amestecăm laptele cu făina și smântâna, și turnăm compoziția peste urzici. Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, la foc mic, amestecând constant.
7
Piureul de urzici este gata și îl servim cald, cu multă plăcere!
prod-9.6.2