Tradițional
Plăcintă cu brânză sărată

11,41 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    400g foi de plăcintă
  • -
    200g unt
  • -
    6 ouă
  • -
    300g brânză burduf
  • -
    300g brânză telemea
  • -
    300g brânză proaspătă de vaci
  • -
    400g smântână grasă
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Pentru început, lăsăm foile de plăcintă să se dezghețe, la temperatura camerei.
2
În acest timp, pregătim compoziția de brânză. Radem brânza telemea și o amestecăm cu brânza de burduf, fărâmițată cu furculița, brânza de vaci, 300g smântână și 4 ouă.
3
Topim untul și începem să montăm plăcinta în tavă.
4
Ungem tava cu unt sau tapetăm cu hârtie de copt. Punem o foaie de plăcintă, o ungem cu unt topit, apoi punem altă foaie cu care vom proceda identic. În acest fel, punem 4 foi.
5
Punem 1/3 din compoziția de brânză și continuăm cu alte 4 foi unse cu unt.
6
Procedăm în acest fel până terminăm foile.
7
La sfârșit, batem două ouă cu un praf de sare, le amestecăm cu 100g de smântână și întindem pe suprafața plăcintei.
8
Coacem plăcinta în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° pentru aproximativ 35-40 de minute. În ultimele 5 minute putem activa funcția sus-jos cu ventilație, pentru a obține o crustă rumenită frumos.
prod-10.0.6