Internațional
Mac and Cheese

12,75 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    350g paste tip melcișori sau macaroane scurte
  • -
    3 linguri de unt
  • -
    3 linguri de făină
  • -
    500ml lapte
  • -
    200g brânză cheddar rasă
  • -
    100g brânză gouda rasă sau felii (sau orice altă brânză potrivită pentru topit)
  • -
    1/2 linguriță de usturoi granulat
  • -
    1/4 linguriță de fulgi de ardei iute (opțional)
  • -
    40g pesmet
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Începem prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Le fierbem până devin al dente, apoi le scurgem și le clătim cu apă rece.
2
Într-o tigaie mare topim untul la foc mediu. Adăugăm făina și amestecăm continuu timp de 1-2 minute, până obținem un roux (amestec de unt și făină).
3
Adăugăm laptele treptat, amestecând în continuare pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mediu, amestecând frecvent, până când se îngroașă.
4
Reducem focul la mic și adăugăm brânza cheddar și gouda rasă în sos, amestecând până când brânza se topește complet și sosul devine cremos.
5
Adăugăm praful de usturoi, fulgii de ardei iute (opțional) și condimentăm cu sare și piper.
6
Adăugăm pastele fierte în sos și amestecăm bine, asigurându-ne că pastele sunt bine acoperite cu sosul de brânză.
7
Putem presăra un strat subțire de pesmet peste mac and cheese, pentru o crustă crocantă.
8
Transferăm totul într-o tavă termorezistentă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 10 minute sau până când pesmetul este ușor rumenit.
Tips
prod-10.0.6