Econom
Salam de biscuiți

8,75 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
12
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    500g biscuiți
  • -
    400ml frișcă lichidă
  • -
    200g ciocolată cu min 50% cacao
  • -
    200g unt
  • -
    180g zahăr
  • -
    100g stafide
  • -
    50g miez de nucă prăjit
  • -
    esență de rom
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
  • -
    fulgi de nucă de cocos
  • -
    sare
  • -
    2 linguri cacao
Mod de preparare
1
Începem această rețetă prin a rupe biscuiții, în bucăți nu foarte mici.
2
Punem stafidele la hidratat, într-un pahar cu apă călduță, în care adăugăm esență de rom.
3
Tăiem și miezul de nucă, nu foarte mărunt.
4
Punem într-o cratiță smântâna pentru frișcă, untul, zahărul, zahărul vanilat, ciocolata ruptă în bucățele și cacaoa.
5
Le lăsăm pe foc, doar până ce se topește untul, nu mai mult.
6
Luăm cratița de pe foc și adăugăm esența de rom.
7
După ce s-a răcit puțin, adăugăm această compoziție peste biscuiții sfărâmați și amestecăm până se omogenizează.
8
Lăsăm puțin la răcit, la temperatura camerei.
9
Punem jumătate din compoziție pe o folie de plastic și rulăm, dând forma asemănătoare unui salam. Strângem bine capetele și dăm la rece. La fel procedam și cu cealaltă jumătate de compoziție.
10
Lăsăm la rece pentru 2-3 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
11
Înainte de a-l felia, desfacem folia de plastic și-l dam prin nucă de cocos rasă sau prin zahăr pudră.
prod-10.13.15