Gustoasă
Chec cu ciocolată și pere

4,25 lei

3,83 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
24
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    350 g făină
  • -
    8 ouă
  • -
    6 pere (nu foarte coapte, cu pulpa ferma)
  • -
    240g zahăr
  • -
    270g ciocolată cu minim 50% cacao
  • -
    300 g unt gras (82% grăsime)
  • -
    100 ml lapte
  • -
    1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • -
    un praf de sare
  • -
    esenta de vanilie
Mod de preparare
1
Pentru început, rupem ciocolata bucățele și tăiem untul în cuburi. Le punem pe foc, la topit, împreună cu laptele.
2
După ce s-au topit, oprim focul și lăsăm compoziția la răcit pentru 10-15 de minute.
3
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile, după ce am presărat un praf de sare peste ele.
4
Adăugăm zahărul, puțin câte puțin, și mixăm până obținem o bezea cu consistență fermă.
5
Acum putem adăuga gălbenușurile, unul câte unul, în ciocolata topită, care s-a mai răcorit între timp.
6
Încorporăm ușor această compoziție în albușurile bătute spumă. Tot acum adăugăm și făina, pe care o amestecăm cu bicarbonatul de sodiu și apoi o cernem.
7
Adăugăm aromele și amestecăm ușor pentru a le integra.
8
Pregătim 2 tăvi pentru chec, pe care le ungem cu unt și presărăm făînă, apoi turnăm compoziția în ele.
9
Curățăm perele de coajă și le punem și pe ele în tăvi, din loc în loc.
10
Coacem checul la temperatura de 180º, pentru 35-40 de minute.
11
Lăsăm checurile să se răcească și apoi le putem porționa.
prod-10.12.11