Salată grecească de cartofi și feta by Bloomplate
19,03 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
45 min
Porții
1
Total
55 min
Ingrediente
- -30g brânză feta
- -1g oregano
- -5ml ulei de măsline
- -25g ceapă
- -150g castraveți
- -150g roșii cherry
- -30g măsline fără sâmburi
- -50g iaurt grecesc 2%
- -1 cățel de usturoi
- -0.25 buc lămâie
- -2g mentă
- -1g sare
- -1g piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Tăiem cartofii în jumătate și îi amestecăm cu uleiul de măsline, oregano, sare și piper. Îi coacem timp de 30–45 de minute, până devin crocanți.
3
Între timp, amestecăm iaurtul cu jumătate din castraveți (dați pe răzătoare), usturoiul tocat, sucul de lămâie și menta tocată. Asezonăm cu sare și piper.
4
Pregătim legumele: tăiem roșiile cherry, restul de castraveți și ceapa în felii subțiri. Adăugăm măslinele.
5
După ce cartofii sunt copți, amestecăm cu dressingul de iaurt și legumele pregătite.
6
Servim imediat.