Fresh
Salată grecească de cartofi și feta by Bloomplate

19,03 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
45 min
Porții
1
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    30g brânză feta
  • -
    1g oregano
  • -
    5ml ulei de măsline
  • -
    25g ceapă
  • -
    150g castraveți
  • -
    150g roșii cherry
  • -
    30g măsline fără sâmburi
  • -
    50g iaurt grecesc 2%
  • -
    1 cățel de usturoi
  • -
    0.25 buc lămâie
  • -
    2g mentă
  • -
    1g sare
  • -
    1g piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Tăiem cartofii în jumătate și îi amestecăm cu uleiul de măsline, oregano, sare și piper. Îi coacem timp de 30–45 de minute, până devin crocanți.
3
Între timp, amestecăm iaurtul cu jumătate din castraveți (dați pe răzătoare), usturoiul tocat, sucul de lămâie și menta tocată. Asezonăm cu sare și piper.
4
Pregătim legumele: tăiem roșiile cherry, restul de castraveți și ceapa în felii subțiri. Adăugăm măslinele.
5
După ce cartofii sunt copți, amestecăm cu dressingul de iaurt și legumele pregătite.
6
Servim imediat.
prod-12.0.6