Snickers sănătos by Bloomplate
4,40 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
1 min
Porții
10
Total
31 min
Ingrediente
- -80g fulgi de ovăz
- -40g fulgi de cocos
- -1g sare
- -80g unt de arahide
- -160g curmale fără sâmburi
- -20g arahide întregi
- -100g ciocolată neagră 70%
Mod de preparare
1
Într-un robot de bucătărie, mixăm fulgii de ovăz, fulgii de cocos și sarea până obținem o textură sfărâmicioasă.
2
Adăugăm jumătate din cantitatea de unt de arahide și amestecăm din nou până se formează un aluat. Dacă e prea uscat, adăugăm 1-2 linguri de apă.
3
Punem amestecul într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt și presăm bine cu o spatulă.
4
În același robot, mixăm curmalele până devin pastă. Adăugăm restul de unt de arahide și omogenizăm. (Dacă sunt tari, hidratăm curmalele în apă fierbinte 10-15 minute înainte).
5
Întindem crema de curmale peste baza din ovăz și presărăm arahidele întregi deasupra.
6
Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o turnăm peste stratul de arahide.
7
Dăm tava la frigider pentru cel puțin 15 minute, apoi tăiem în batoane.
8
Păstrăm batoanele într-un recipient închis, la frigider, până la 4-5 zile.