Tradițional
Tocăniță de miel

15,95 lei

14,11 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    400g carne miel
  • -
    1 ceapă
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ardei
  • -
    1/2 legătură de pătrunjel
  • -
    o lingură boia dulce
  • -
    1/2 legătură ceapă verde
  • -
    1/2 legătură usturoi
  • -
    400g cartofi
  • -
    4 linguri ulei
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem carnea de miel în cuburi, tocăm și legumele în cubulețe mici, iar ceapa și usturoiul verde îl tăiem fin.
2
Punem uleiul într-o cratiță și rumenim bucățile de carne timp de 5 minute, amestecând pentru a se prăji uniform.
3
După ce s-a rumenit carnea, adăugăm legumele, ceapa și usturoiul verde, asezonăm cu sare și piper și amestecăm bine.
4
Turnăm 500ml de apă călduță, adăugăm și boiaua dulce, acoperim cratița cu un capac și lăsăm să fiarbă aproximativ 20 de minute.
5
După ce s-a înmuiat carnea, adăugăm cartofii tăiați cuburi și completăm cu apă călduță. Lăsăm să fiarbă, la foc mediu, aproximativ 20 de minute.
6
La sfârșit, presărăm pătrunjel verde tocat și tocănița noastră de miel este gata.
prod-9.6.2