Tradițional
Ciorbă de miel

13,11 lei

11,51 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    400g carne de miel
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ceapă
  • -
    1/2 țelină
  • -
    1 păstârnac
  • -
    1 ardei
  • -
    o legătură de ceapă verde
  • -
    o legătură de leuștean verde
  • -
    3g tarhon
  • -
    30g orez
  • -
    2 gălbenușuri
  • -
    500ml borș
  • -
    200g smântână
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem carnea de miel în bucăți potrivite și o punem la fiert împreună cu puțină sare.
2
Spumăm constant, până când supa rămâne limpede.
3
Când supa s-a limpezit, putem adăuga legumele tăiate cubulețe, ceapa verde tocată și orezul.
4
După 15 minute, adăugăm tarhonul, potrivim de sare și mai lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
5
Între timp, batem gălbenușurile cu smântâna și aducem compoziția la aceeași temperatură cu supa. Punem cate un polonic cu supă peste ouăle cu smântână și amestecăm rapid. Procedăm astfel până când compoziția de ouă are aceeași temperatură cu supa. Oprim focul si dregem ciorba cu smântâna amestecată cu gălbenușuri.
6
Amestecăm totul și presărăm leușteanul tocat.
7
Lăsăm să se întrepătrundă aromele, apoi putem servi această ciorbă gustoasă de miel.
prod-9.6.2