Internațional
Tort cremă de zahăr ars (Chocoflan) by Emilia Gătește

4,57 lei

/porție
Timp pregătire
45 min
Timp gătire
60 min
Porții
8
Total
105 min
Ingrediente
  • -
    330g zahăr (180g pentru crema caramel + 200g pentru crema de zahăr ars + 50g pentru blat)
  • -
    12 ouă mari (7 ouă pentru cremă + 5 ouă pentru blat)
  • -
    1l lapte
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
  • -
    10ml esență naturală de lămâie
  • -
    20g cacao
  • -
    30g făină
  • -
    un praf de sare
  • -
    40ml ulei
Mod de preparare
1
Preparăm caramelul, astfel: caramelizăm 180g de zahăr și îl turnăm într-o formă de copt cu diametrul de 26cm. Lăsăm apoi forma deoparte.
2
Amestecăm bine cu mixerul într-un bol încăpător ouăle cu zahărul, plicul cu zahăr vanilat și esența naturală de lămâie. Adăugăm apoi și laptele rece și amestecăm bine cu telul. Turnăm această compoziție peste caramel. Dăm printr-o sită fină compoziția, pentru o consistență mai fină. Se va auzi cum trosnește caramelul întărit, dar este normal. Băgăm apoi forma la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 20 minute.
3
După aproximativ 10 minute ne apucăm de pregătit pandișpanul. Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile la mixer cu un praf de sare, cu zahărul și zahărul vanilat. Când albușul este spumă tare, adăugăm pe rând gălbenușurile, cacaoa, făina și uleiul, și amestecăm cu ajutorul unei palete de jos în sus, cu grijă să nu se lase aluatul.
4
Când crema de zahăr ars s-a închegat, dar nu este gătită foarte bine, se adaugă deasupra, în strat uniform pandișpanul și se dă iar la cuptor aproximativ 25-30 minute, la temperatura de 180°
5
Când este gata, lăsăm să se răcească și răsturnăm într-un vas unde se poate acumula și sirop. Se recomandă să se consume rece, de la frigider. Este un adevărat deliciu
Tort cremă de zahăr ars
prod-10.0.7