Tradițional
Vin fiert

7,75 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    400ml vin roșu
  • -
    o portocală
  • -
    un măr
  • -
    o pară (mai fermă)
  • -
    4 linguri de zahăr
  • -
    cuișoare
  • -
    2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare
1
Spălăm fructele și le tăiem, în felii subțiri sau bucăți, după preferință.
2
Punem vinul într-o oală, împreună cu zahărul, cuișoarele și scorțișoara. Amestecăm bine, pentru a se dizolva zahărul.
3
Adăugăm fructele tăiate și punem vinul la fiert, la foc mediu. Fierbem aproximativ 15-20 de minute, nu mai mult, pentru a nu se pierde din aroma fructelor și a vinului.
4
Turnăm vinul în căni, punem și bucăți de fructe, batoane de scorțișoară și ne putem bucura de aroma și gustul său minunat.
Tips
prod-10.0.6