Vinete cheesy umplute cu mozzarella și roșii by Bloomplate
17,73 lei
16,53 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
1
Total
60 min
Ingrediente
- -200g vinete
- -200g roșii
- -1/2 cățel de usturoi
- -30g măsline
- -60g mozzarella light
- -5g busuioc proaspăt
- -10ml ulei de măsline
- -1g sare
- -1g piper
Mod de preparare
1
Tăiem vânăta în jumătate pe lungime și o crestăm ușor în interior, fără a o străpunge. Presărăm puțină sare peste pulpă și o lăsăm 10 minute pentru a elimina lichidul amar. Apoi tamponăm cu un șervețel de hârtie.
2
Ungem vânăta cu jumătate din uleiul de măsline și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem timp de 25-30 de minute, până devine moale și ușor rumenită.
3
Între timp, tocăm roșiile cubulețe. Le punem într-o tigaie cu usturoiul mărunțit și restul de ulei de măsline. Gătim 5-7 minute la foc mediu, până când sosul se îngroașă ușor. Condimentăm cu sare și piper.
4
Scoatem vinetele din cuptor și scurgem lichidul acumulat, dacă este cazul. Întindem sosul de roșii peste fiecare jumătate.
5
Presărăm mozzarella rasă sau așezăm felii subțiri, apoi adăugăm măslinele feliate.
6
Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute, până când brânza se topește și capătă o tentă aurie.
7
Presărăm busuioc proaspăt și puțin oregano deasupra, înainte de servire.