Yaprak Döner - rețeta virală
14,90 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
- -500g carne de vită tocată
- -2 linguri suc proaspăt de ceapă
- -1 lingură iaurt grecesc
- -½ linguriță oțet
- -1 linguriță sare
- -1 linguriță piper negru măcinat
- -2 linguri ulei
- -½ linguriță chimion măcinat
- -1 linguriță boia dulce
- -4 pite turcești
- -2 roșii medii, feliuțe
- -1 castravete mare, feliat subțire
- -100g salată verde (iceberg sau romană)
- -100g varză roșie, tăiată fin
- -Sos de usturoi (tzatziki)
- -Sos picant (harissa/sriracha)
- -Maioneză
Mod de preparare
1
Pregătirea compoziției: Într-un bol mare, combinăm carnea tocată cu sucul de ceapă, iaurtul și oțetul, apoi adăugăm toate condimentele: sarea, piperul, chimionul și boiaua. Frământam energic cu mâinile 3-4 minute, până devine o compoziție omogenă și compactă
2
Împarțim compoziția în 3 părți egale și plasăm fiecare porție între două foi de hârtie de copt, unse cu puțin ulei. Cu ajutorul unui sucitor, aplatizăm până obținem foi foarte subțiri (2-3mm).
3
Îndepărtăm foaia de sus cu grijă, rulăm carnea strâns împreună cu hârtia de jos, formând rulouri compacte.
4
Preîncălzim cuptorul la 200°C (sus-jos), așezăm rulourile pe o tavă și le coacem timp de 25 de minute, apoi le întoarcem și le mai coacem 5 minute.
5
Lăsăm rulourile să se răcorească 2-3 minute, apoi îndepărtăm hârtia cu grijă.
6
Rupem foaia de carne în bucăți potrivite.
7
Umplem pitele, pe care le încălzim înainte, cu această carne gustoasă, legumele tăiate și sosurile pe care le preferăm.





