Internațional
Yaprak Döner - rețeta virală

14,90 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    500g carne de vită tocată
  • -
    2 linguri suc proaspăt de ceapă
  • -
    1 lingură iaurt grecesc
  • -
    ½ linguriță oțet
  • -
    1 linguriță sare
  • -
    1 linguriță piper negru măcinat
  • -
    2 linguri ulei
  • -
    ½ linguriță chimion măcinat
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    4 pite turcești
  • -
    2 roșii medii, feliuțe
  • -
    1 castravete mare, feliat subțire
  • -
    100g salată verde (iceberg sau romană)
  • -
    100g varză roșie, tăiată fin
  • -
    Sos de usturoi (tzatziki)
  • -
    Sos picant (harissa/sriracha)
  • -
    Maioneză
Mod de preparare
1
Pregătirea compoziției: Într-un bol mare, combinăm carnea tocată cu sucul de ceapă, iaurtul și oțetul, apoi adăugăm toate condimentele: sarea, piperul, chimionul și boiaua. Frământam energic cu mâinile 3-4 minute, până devine o compoziție omogenă și compactă
2
Împarțim compoziția în 3 părți egale și plasăm fiecare porție între două foi de hârtie de copt, unse cu puțin ulei. Cu ajutorul unui sucitor, aplatizăm până obținem foi foarte subțiri (2-3mm).
3
Îndepărtăm foaia de sus cu grijă, rulăm carnea strâns împreună cu hârtia de jos, formând rulouri compacte.
4
Preîncălzim cuptorul la 200°C (sus-jos), așezăm rulourile pe o tavă și le coacem timp de 25 de minute, apoi le întoarcem și le mai coacem 5 minute.
5
Lăsăm rulourile să se răcorească 2-3 minute, apoi îndepărtăm hârtia cu grijă.
6
Rupem foaia de carne în bucăți potrivite.
7
Umplem pitele, pe care le încălzim înainte, cu această carne gustoasă, legumele tăiate și sosurile pe care le preferăm.
prod-13.13.1