Internațional
Patatas bravas (cartofi spanioli)

4,23 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    800g cartofi
  • -
    3g boia dulce
  • -
    3g boia afumată
  • -
    3g cimbru
  • -
    3g rozmarin
  • -
    50ml ulei de măsline pentru sos + 100ml pentru prăjit
  • -
    o ceapă, curățată de coajă și tocată mărunt
  • -
    6 caței de usturoi, feliați
  • -
    1 ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat mărunt
  • -
    400ml roșii pasate
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    3ml oțet
Mod de preparare
1
Pentru început, spălăm cartofii și îi punem la fiert, la foc mediu, pentru 15 minute. După aceea îi punem într-o strecurătoare și îi lăsăm să se răcească.
2
Între timp, preparăm sosul, astfel: punem puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm ceapa și 3 căței de usturoi și gătim timp de 5 minute, până când ceapa se înmoaie.
3
Adăugăm ardei iute și cimbru, și mai gătim încă 5 minute.
4
Punem și roșiile pasate, oțetul și condimentăm cu sare și piper. Fierbem sosul timp de 15 minute.
5
În timp ce sosul fierbe, punem o tigaie mare la foc mediu, cu ulei de măsline. Tăiem cartofii în cuburi potrivite și, odată ce uleiul este fierbinte, îi adăugăm în tigaie. Prăjim cartofii aproximativ 8 minute, având grijă să-i întoarcem din când în când, pentru a se găti uniform. La sfârșit, presărăm rozmarin și adăugăm 3 căței de usturoi pisati.
6
Scoatem cartofii pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de grăsime, apoi presărăm boia dulce și afumată și potrivim de sare. Amestecăm cartofii pentru a-i îmbrăca cât mai bine cu condimentele.
7
Punem sosul pregătit într-un blender și mixăm până devine omogen și fin. Gustăm și ajustăm condimentele, dacă este necesar.
8
Servim cartofii fierbinți, alături de acest sos delicios.
prod-9.6.2