Internațional
Chili con carne

9,36 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
120 min
Porții
6
Total
135 min
Ingrediente
  • -
    500g carne tocată de vită
  • -
    2 cuburi concentrat de vită
  • -
    2 cepe
  • -
    400g roșii pasate
  • -
    2 ardei roșii
  • -
    1 conservă fasole roșie
  • -
    1 conservă fasole neagră
  • -
    3-4 linguri ulei
  • -
    1 linguriță coriandru
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    1 linguriță boia iute
  • -
    1 linguriță chimen
  • -
    1 ardei iute
  • -
    1 linguriță oregano
  • -
    coriandru proaspăt
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim o supă de vită, din 350ml apă și 2 cuburi concentrate de vită.
2
Curățăm și tocăm usturoiul și ceapa.
3
Tăiem cubulete ardeii și ardeiul iute, după îndepărtarea semințelor.
4
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare, de preferat din fontă, și adăugăm carnea tocata.
5
Condimentăm cu o linguriță cu sare și o rumenim la foc mediu-mare, aproximativ 10 minute. Adăugăm un polonic din supa de vită și, după ce a scăzut, transferăm carnea într-un bol și o lăsăm deoparte.
6
Punem ulei în tigaie și adăugăm ardeiul iute, usturoiul și ceapa. Apoi adăugăm și ardeii roșii, condimentăm cu sare, piper, chimen și coriandru. Dăm focul mai mare, adăugăm un polonic cu supă de vită și lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.
7
Adăugăm carnea tocată rumenită anterior, apoi roșiile pasate și supa de vită rămasă. Lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 60 de minute, amestecând din când în când și verificând să nu scadă prea mult.
8
Adăugăm fasolea, cu o parte din lichidul de conservare și lăsăm să fiarbă încă 40 de minute, la foc mic-mediu.
9
La sfârșit, decorăm cu feliuțe subțiri de ardei iute și cu frunze de coridandru.
10
Poftă bună!
prod-9.6.2