Internațional
Aripioare picante cu sos Sriracha

8,43 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    1 kg aripioare de pui
  • -
    40ml sos Sriracha
  • -
    30ml sos de soia
  • -
    30ml miere
  • -
    2 căței de usturoi, mărunțiți
  • -
    5g ghimbir proaspăt, ras
  • -
    30ml ulei de măsline
  • -
    2 fire ceapă verde
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul la 200°C și pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2
Într-un bol mare, amestecăm sosul Sriracha, sosul de soia, mierea, usturoiul mărunțit, ghimbirul ras și uleiul de măsline. Asezonăm cu sare și piper, după gust.
3
Adăugăm aripioarele de pui în bolul cu sos și amestecăm bine, asigurându-ne că sunt bine acoperite cu sosul picant.
4
Așezăm aripioarele de pui pe tava pregătită, într-un singur strat uniform.
5
Coacem aripioarele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când sunt aurii și crocante, întorcându-le o dată pe parcursul coacerii.
6
După ce sunt gata, scoatem aripioarele din cuptor și le lăsăm să se odihnească câteva minute.
7
Servim aripioarele picante cu sos Sriracha presărate cu ceapă verde tăiată mărunt.
prod-9.6.2