Caramele proteice
2,86 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
5 min
Porții
24
Total
20 min
Ingrediente
- -380g curmale
- -200ml apă clocotită
- -45ml ulei de cocos
- -1/4 linguriță sare
- -30g pudră proteică
- -8g pudră de maca
- -160g unt de arahide
- -24g cacao
- -75g alune de pădure crude întregi
Mod de preparare
1
Tapetăm o tavă de 16x26cm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de cocos pentru a preveni lipirea.
2
Punem curmalele și apa clocotită într-o cratiță la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional până când curmalele se transformă într-o pastă moale și aromată. Oprim focul.
3
Adăugăm uleiul de cocos și sarea în pasta de curmale, amestecând bine până se incorporează complet.
4
Transferăm pasta în blender și adăugăm pudra proteică, pudra de maca, untul de arahide și cacaoa. Mixăm până obținem o compoziție omogenă și cremoasă.
5
Punem amestecul în cratiță și incorporăm alunele de pădure întregi, amestecând până se distribuie uniform.
6
Transferăm compoziția în tava pregătită și netezim suprafața cu o spatulă de silicon (înmuiată în apă dacă amestecul e prea lipicios). Presărăm alune măcinate pe suprafață și dăm la congelator pentru 2-3 ore.
7
Scoatem din congelator, transferăm pe o planșă și tăiem în cubulete potrivite. Păstrăm la congelator și lăsăm să se decongeleze 2-3 minute înainte de consum.
Tips