Reteta Bulz cu afumatura by Radu Dumitrescu
Tradițional
Bulz cu afumătură și parmezan by Radu Dumitrescu - Rețetă video

14,75 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    100g unt
  • -
    600ml lapte
  • -
    1 ceapă roșie
  • -
    100g kaizer afumat
  • -
    1 cățel de usturoi
  • -
    100g parmezan
  • -
    200g mălai
  • -
    150g mozzarella
  • -
    2 crenguțe de cimbru
  • -
    100g brânză de burduf
  • -
    100g smântână
  • -
    50g smântână 35% grăsime
  • -
    1 fir de ceapă verde
  • -
    4 ouă
  • -
    Oțet
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Într-o oală, punem o bucățică de unt, o ceapă roșie tăiată pe jumătate și un cățel de usturoi. Când untul s-a topit și ceapa s-a rumenit, adăugăm laptele.
2
Tăiem câteva feliuțe de kaizer afumat și îl punem în oală, în lapte. Ținem totul pe foc 5-6 minute, după care scoatem ingredientele – ceapa, kaizerul și usturoiul – din lapte și ne apucăm de mămăligă.
3
Peste laptele din oală, turnăm mălaiul în ploaie și amestecăm bine, să nu facă mămăliga cocoloașe. Când e gata, scoatem mămăliga și formăm bulzul.
4
Luăm o bucată de mămăligă, radem puțin parmezan peste ea și adăugăm câteva feliuțe de kaizer, câteva fâșii de ceapă (din cea rumenită mai devreme) și 2-3 bucățele de mozzarela.
5
Acoperim toate ingredientele cu altă bucată de mămăligă și formăm un bulz – cum ne învață Radu în clipul de mai sus. Repetăm operațiunea pentru toate porțiile de bulz.
6
Într-o tigaie, punem o bucățică de unt, cimbru și 2 căței de usturoi. Când untul se topește, pune bulzii la rumenit.
7
Când s-au rumenit, scoatem bulzii din tigaie și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm deasupra lor niște brânză de burduf, turnăm deasupra și untul topit din tigaie și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200°C câteva minute, până se gratinează brânza de burduf. Cât se îmbulzește bulzul, poșăm un ou.
8
Într-o oală, punem apă cu puțin oțel la fiert. Când clocotește, facem un vârtej în apă cu o lingură și punem oul – adus la temperatura camerei! – în vârtejul de apă.
9
Pentru sos, amestecăm smântână de 35% grăsime cu puțină smântână lichidă, un praf de sare și puțină ceapă verde tocată mărunt.
10
Scoatem bulzul din cuptor și pregătim farfuria:
11
Punem bulzul pe un pat de sos de smântână, iar deasupra bulzului, oul poșat, câteva feliuțe de kaizer, 2-3 fâșii de ceapă roșie și 2-3 frunze de mărar. Spargem oul și...
12
Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
prod-10.0.6