Reteta Tocăniță de cartofi by Radu Dumitrescu
Tradițional
Tocăniță de cartofi cu afumătură by Radu Dumitrescu - Rețetă Video

18,53 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    3-4 cartofi mari
  • -
    ½ țelină
  • -
    3 morcovi mari
  • -
    1 ceapă mare
  • -
    200g fleică crud-uscată
  • -
    150g cârnați crud-uscați
  • -
    300ml supă de pui
  • -
    4 linguri de bulion
  • -
    2 foi de dafin
  • -
    1 legătură de mărar
  • -
    Ulei de floarea soarelui
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii, țelina, morcovii și îi tăiem în bucăți aproximativ egale.
2
Tăiem fleica și cârnații în cuburi mici.
3
Încingem bine o oală și punem fleica la călit; amestecăm continuu.
4
După câteva minute, adăugăm 2 foi de dafin, puțin ulei și ceapa tocată, amestecând continuu. Punem morcovul și țelina în oală, dregem cu sare și piper și adăugăm puțină supă de oase.
5
După 15 minute de fiert, adăugăm și cartofii peste legume, acoperim oala și le lăsăm pe toate să mai fiarbă oleacă.
6
Când tocănița începe să se îngroașe, iar cartofii sunt aproape fierți, punem în oală cârnații și mai lăsăm să fiarbă 10 minute.
7
Tocăm mărunt o legătură de mărar și adăugăm codițele tocate în oală. Amestecăm bine și mai lăsăm 5 minute pe foc.
8
Punem și 4 linguri de bulion în oală și o mai lăsăm puțin la fiert – de data aceasta, descoperită.
9
La final, luăm tocănița de pe foc, presărăm frunzele de mărar tocate pe deasupra, acoperim oala și o lăsăm puțin la infuzat, să „se așeze”.
10
Punem în farfurie și...
11
Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips
prod-10.12.13