Reteta Cartofi copti cu cascaval by Odette
Econom
Cartofi copți cu cașcaval by Odette

8,93 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    8 cartofi medii
  • -
    50ml ulei măsline
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    2 fire rozmarin
  • -
    150g cașcaval
  • -
    30g chives
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Spălăm bine cartofii cu tot cu coajă (sau fără, după preferință). 
2
Zdrobim într-un mojar cățeii de usturoi și rozmarinul, adăugăm uleiul de măsline și lăsăm câteva minute să se infuzeze.
3
Între timp, tăiem cartofii ca un acordeon sau evantai.
4
Punem cartofii într-o tavă pe hârtie de copt, îi dăm bine cu sare și piper și îi ungem cu uleiul aromatizat. Îi băgăm la cuptor la 200° C. 
5
Între timp, tocăm mărunt firele de chives și tăiem cașcavalul în felii subțiri.
6
După 30 de minute, scoatem cartofii și așezăm bucățile de cașcaval în crăpăturile cartofilor, mai stropim cu uleiul aromatizat și garnisim cu chives.
7
Îi punem la cuptor încă 20-30 de minute, așezăm pe farfurie și...
8
Poftă bună! 
Tips
prod-10.0.6