Reteta Spanac cu ou by Radu Dumitrescu
Rapidă
Spanac cu ou poșat și brânză de oaie by Radu Dumitrescu - Rețetă Video

12,98 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    500g spanac
  • -
    2 ouă
  • -
    1 fir usturoi verde
  • -
    1 legătură leurdă
  • -
    Flori de leurdă (opțional)
  • -
    50g unt
  • -
    250ml lapte
  • -
    1 lingură oțet
  • -
    100g brânză veche de oaie
  • -
    Piper
  • -
    Sare
Mod de preparare
1
Punem o bucățică de unt (25g) într-o oală pe foc mediu și lăsăm să se topească puțin.
2
Adăugăm în oală un fir de usturoi verde tăiat pe lungime, o legătură de leurdă și sare după gust; amestecăm bine și lăsăm să se înmoaie puțin.
3
Spălăm spanacul și-l punem în oală; acoperim oala și lăsăm spanacul să se înmoaie aprox. 5 minute la foc mic.
4
Adăugăm laptele treptat, punem unt (25g), sare și piper și lăsăm la fiert, amestecând din când în când. În aprox. 5 minute, spanacul ar trebui să fie gata: înmuiat, dar nu foarte fiert.
5
Punem spanacul fiert într-un blender și mixăm până obținem un piure fin.
6
Spargem oul într-un vas și îl lăsăm 2-3 minute „să se odihnească” (să ajungă la temperatura camerei).
7
Punem apă într-o oală, adăugăm o lingură de oțet și lăsăm la fiert.
8
Când apa e aproape de clocot, dar nu fierbe încă – facem un vârtej cu o lingură de lemn și punem oul ușor în apă; în 3-4 minute, oul va fi gata.
9
Punem crema de spanac într-o farfurie și așezăm cu grijă oul deasupra spanacului.
10
Asezonăm cu puțină brânză veche de oaie și, pentru un look Freshful, presărăm câteva flori de leurdă deasupra.
11
Un strop de piper și Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips
prod-9.6.2