Econom
Piure de cartofi

4,87 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    800g de cartofi, curățați și tăiați cuburi (cartofii albi sunt cei mai buni pentru piure)
  • -
    4 linguri de unt
  • -
    1/2 cană de lapte cald (poate fi ajustată în funcție de consistența dorită)
  • -
    2-3 linguri cu smântână grasă
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Punem la fiert cartofii tăiați cuburi, într-o oală cu apă puțin sărată. Fierbem cartofii până când aceștia devin moi și se pot străpunge ușor cu o furculiță.
2
Scurgem apa și punem cartofii înapoi în oală.
3
Adăugam untul în oala cu cartofii fierbinți. Lăsăm untul să se topească și să se amestece bine cu cartofii.
4
Pasăm cartofii și îi amestecăm treptat cu laptele călduț, până ajungem la consistența dorită. Punem și smântâna, condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine.
5
Dacă piureul de cartofi este prea dens, putem adăuga mai mult lapte cald pentru a-l subția. Dacă este prea apos, putem continua să amestecăm și să gătim piureul la foc mic pentru a îndepărta excesul de lichid.
6
Gustăm și condimentăm după preferință.
Tips
prod-10.0.6