Internațional
Cheesecake cu dovleac și caramel

9,19 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
90 min
Porții
8
Total
120 min
Ingrediente
  • -
    300g pulpă de dovleac
  • -
    250g biscuiți digestivi
  • -
    165g unt la temperatura camerei
  • -
    680g cremă de brânză
  • -
    2 ouă
  • -
    2 gălbenușuri de ou
  • -
    300g zahăr tos
  • -
    1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • -
    1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • -
    1/4 linguriță ghimbir pudră
  • -
    200ml smântână lichidă
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Tăiem cubulețe dovleacul și îl fierbem până când este suficient de moale pentru a fi zdrobit. Va dura 20-25 de minute, în funcție de tipul de dovleac și de dimensiunea cuburilor. Transferăm într-un recipient înalt și amestecăm cu un blender de mână. Lăsăm să se răcească complet și cântărim 230 de grame de pulpă pasată.
2
Pregătim baza cheesecake-ului: amestecăm biscuiții în mixer, adăugăm 125g de unt topit la temperatura camerei. Amestecăm totul bine și transferăm compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm cu spatele unei linguri pentru a obține un strat uniform. Punem la frigider și ne ocupăm de restul rețetei.
3
Mixăm crema de brânză timp de aproximativ 1 minut, apoi adăugăm pulpa de dovleac la temperatura camerei, ouăle, gălbenușurile și amestecăm.
4
Adăugam 200g de zahăr, condimentele (scorțișoară, ghimbir și nucșoară) și amestecăm. Când am obținut un amestec omogen, îl turnăm în tavă. Nivelăm și coacem în cuptorul preîncălzit la 180° timp de aproximativ 1 oră. După acest timp, scoatem din cuptor și lăsam să se răcească complet. Apoi punem la frigider timp de cel puțin 3 ore (ideal peste noapte).
5
Pregătim caramelul: punem 100g de zahar pe foc, într-o cratiță cu fund dublu. Când zahărul începe să se topească, amestecăm des, la foc mic, astfel încât să se dizolve complet până când obținem un caramel de culoarea chihlimbarului.
6
Adăugăm smântâna, turnând-o încet și continuăm să amestecăm. Trebuie să fim atenți la stropii fierbinți! Lăsăm sosul să se îngroașe pe aragaz, amestecând constant.
7
Oprim focul și adăugăm 40g de unt cubulețe și un praf de sare. Se amestecă și se aduce la temperatura camerei.
8
Transferăm caramelul într-un recipient etanș și îl păstram în frigider până când este gata de utilizare.
9
Chiar înainte de servire, turnăm sosul de caramel pe suprafața tortului, îl întindem cu atenție și nivelăm bine.
prod-10.0.6