Ciocolată Dubai
9,45 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
25 min
Porții
10
Total
55 min
Ingrediente
- -300g ciocolată cu lapte
- -100g ciocolată neagră
- -60g unt + 40g pentru rumenit pastele
- -200g paste pentru kataif
- -250g pastă de fistic
- -50g ciocolată albă
- -un praf de turmeric (pentru a colora ciocolata albă)
Mod de preparare
1
Topim ciocolata albă la bain-marie, amestecând constant până când devine fină și omogenă. Adăugăm un praf de turmeric și amestecăm bine până ce ciocolata capătă o nuanță galben-aurie.
2
Decorăm cu ciocolata galbenă formele de silicon, trasând linii sau modele subțiri pe fundul și pereții acestora. Lăsăm formele la rece câteva minute, pentru ca decorul să se întărească.
3
Topim ciocolata cu lapte și ciocolata neagră împreună cu untul, la bain-marie, amestecând încet până ce obținem o consistență fină și lucioasă.
4
Turnăm ciocolata topită (amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră) în formele de silicon, având grijă să acoperim fundul și pereții acestora. Putem înclina formele pentru a ne asigura că ciocolata este distribuită uniform. Punem formele la frigider pentru câteva minute, până când stratul de ciocolată începe să se întărească.
5
Într-o tigaie, topim 40g unt și adăugăm pastele pentru kataif. Le prăjim la foc mediu până devin aurii și crocante, amestecând constant pentru a le rumeni uniform.
6
După ce pastele s-au răcit puțin, le sfărâmăm în bucăți mici și le amestecăm cu pasta de fistic, obținând astfel o compoziție omogenă și aromată. Aceasta va fi umplutura noastră delicioasă.
7
Scoatem formele de silicon din frigider și adăugăm un strat de umplutură, nivelând cu grijă pentru a obține o bază uniformă. Apăsăm ușor pentru ca umplutura să fie bine fixată.
8
Peste umplutură turnăm din nou ciocolată topită, acoperind complet compozitia de fistic și kataif, astfel desertul să fiind „sigilat” într-un înveliș de ciocolată. Nivelăm suprafața pentru un aspect frumos.
9
Punem ciocolata la frigider pentru cel puțin 30 de minute, astfel încât să se întărească și să aibă o consistență perfectă.