Tradițional
Ciorbă cu perișoare

8,55 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    2 morcovi
  • -
    2 rădăcini pătrunjel
  • -
    2-3 felii de țelină
  • -
    1 ardei gras
  • -
    2 cepe
  • -
    500g carne tocată
  • -
    50g orez
  • -
    1 ou
  • -
    300ml suc de roșii
  • -
    200ml smântână, opțional, pentru servit
  • -
    leuștean
  • -
    borș
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-un bol mare, amestecăm carnea tocată, oul, orezul, ceapa tocată fin, 1 morcov și 1 rădăcină de pătrunjel date pe răzătoarea mică, sare și piper. Carnea tocată pentru perișoare poate fi amestec vită-porc, de pui, de curcan, care ne place mai mult.
2
Amestecăm totul foarte bine și formăm perișoarele, de mărimea unei nuci.
3
Într-o oală mare, punem la fiert legumele tăiate cubulețe (ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, țelina, ardeiul gras).
4
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm perișoarele, cu grijă, lăsându-le să fiarbă timp de 20 de minute, sau până când perișoarele sunt complet gătite și orezul este moale.
5
Adăugăm sucul de roșii și borșul, condimentăm cu sare și piper și lăsăm să dea câteva clocote.
6
La sfârșit, adăugăm leușteanul tocat.
7
Servim ciorba cu smântână sau fără, oricum e delicioasă!
prod-10.13.15