Econom
Piure de cartofi cu cârnați

8,71 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    1kg cartofi albi
  • -
    8 cârnați
  • -
    30g unt
  • -
    60ml lapte
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi, apoi îi fierbem timp de 20 de minute, până când intră furculița cu ușurință în ei. Este foarte important să avem cartofii potriviți pentru piure, altfel putem compromite acest preparat. Cartofii albi făinoși sunt cei mai buni pentru piure.
2
Între timp, punem cârnații pe grill și îi gătim timp de 10-12 minute, întorcându-i din când în când, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
3
După ce au fiert cartofii, îi scurgem de apă, adăugăm sare, unt și lapte și îi pasăm foarte bine, până obținem un piure fin și pufos.
4
Punem piureul pe farfurii, adăugăm și cârnații gătiți la grill, apoi ne putem bucura de o masă delicioasă.
prod-10.0.6