Econom
Cornulețe cu magiun

4,89 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
10
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    400g făină
  • -
    200g unt
  • -
    1/2 plic praf de copt
  • -
    100g zahăr
  • -
    200g smântână grasă
  • -
    esență de vanilie
  • -
    magiun de prune
  • -
    150g zahăr pudră
Mod de preparare
1
Într-un vas încăpător punem făina, amestecată în prealabil cu praful de copt, apoi adăugăm zahărul.
2
Adăugăm și untul rece, tăiat în bucăți mici.
3
Frământăm câteva minute, până obținem un aluat sfărâmicios, apoi adăugăm smântâna.
4
Continuăm să frământăm până când aluatul devine omogen și se desprinde de pe pereții vasului.
5
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
6
Răsturnăm aluatul pe blatul înfăinat și îl împărțim în 3 părți egale.
7
Întindem fiecare parte în formă de cerc și tăiem triunghiuri mici, cu ajutorul unui cuțit ascuțit.
8
Punem magiun la baza triunghiului și rulăm spre vârf.
9
Punem cornulețele în tava acoperită cu hârtie de copt, la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute.
10
După ce scoatem cornulețele din cuptor, le tăvălim prin zahăr pudră.
prod-10.0.6