Rapidă
Frigărui de pui cu legume

13,14 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    600g piept de pui
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    5g boia dulce
  • -
    2 dovlecei/zucchini
  • -
    2 ardei roșii
  • -
    2 cepe roșii medii
  • -
    250g ciuperci champignon
  • -
    5g usturoi granulat
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem pieptul de pui în bucăți, adăugăm uleiul și boiaua, apoi amestecăm totul bine.
2
Spălăm dovleceii și îl tăiem în felii potrivite.
3
Tăiem și ardeii, în bucăți de aproximativ 2,5cm.
4
Vom tăia și ceapa roșie, în sferturi, iar ciupercile vor fi feliate, de asemenea, la dimensiunea apropiată de a celorlalte legume. Pentru o gătire uniformă, legumele ar trebui să fie tăiate la dimensiuni aproximativ egale.
5
Aranjăm alternativ legumele și bucățile de pui, pe bețele speciale din lemn: puiul, dovleceii, ardeii, ciupercile, ceapa roșie și continuăm așa până terminăm toate ingredientele.
6
Preparăm un sos din ulei de măsline, sare, piper și usturoi granulat. Ungem cu acest sos frigăruile, pe toate părțile.
7
Punem frigăruile pe grătarul încins și le gătim timp de aproximativ 10 minute, întorcandu-le din când în când.
prod-9.6.2